OstroVit Glow Drink 390 g, smak mango-ananas
Producent: OstroVit
OstroVit Glow Drink 390g, smak mango-ananas OstroVit Glow Drink jest wysokiej jakości, kompleksowym suplementem diety zawierającym aż 18 cennych składników - w preparacie znajdziemy m.in. kolagen, inulinę, błonnik jabłkowy czy kwas hialuronowy. Produkt jest w postaci proszku, dzięki czemu idealnie sprawdzi się wśród osób mających problem z połykaniem tabletek. Został stworzony z myślą o wszystkich, którzy chcą zadbać o swój wygląd od wewnątrz. Suplement wspiera także uzupełnienie codziennej diety o cenne składniki. Produkt stanowi bogactwo wartościowych związków, dostarcza do organizmu kwas hialuronowy, kolagen rybi, witaminę C, a także cynk, biotynę i koenzym Q10. Dodatkowo zawiera błonnik jabłkowy, proszek z młodej trawy pszenicy, proszek z młodej trawy jęczmienia, a także chlorellę, inulinę, spirulinę i lecytynę sojową. Jest także bogaty w ekstrakty roślinne - w jego składzie znajdziemy ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, ekstrakt z pestek winogron, a także ekstrakt z liści zielonej herbaty, kłącza kurkumy i czarnego bzu. Opakowanie produktu zawiera 30 porcji, co wystarczy na miesiąc regularnej suplementacji, a pyszna kompozycja smakowa jaką daje połączenie ananasa z mango zapewnia wyjątkowe doznania smakowe. OstroVit Glow Drink - kompleksowe źródło wartościowych składników: Kolagen - stanowi jedno z głównych białek budulcowych ustroju. Wykorzystany w preparacie OstroVit kolagen morski typu I to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, które wyróżniają się świetną przyswajalnością w organizmie człowieka. Kwas hialuronowy - organiczny związek chemiczny, polisacharyd z grupy glikozaminoglikanów. To substancja, która w ludzkim organizmie wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej oraz stanowi główny składnik mazi stawowej. Witamina C - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie. Składnik można znaleźć w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, czy pomarańczach. Cynk - składnik mineralny o symbolu Zn. Za główne źródła cynku uznaje się czerwone mięso, drób, suche nasiona roślin strączkowych, orzechy i pełnoziarniste produkty zbożowe. Biotyna - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin z grupy B. Za pokarmowe źródła biotyny uznaje się produkty, takie jak podroby, ryby, orzechy, a także nasiona i produkty zbożowe. Koenzym Q10 - rozpuszczalny w tłuszczach związek witaminopodobny, który w niewielkich ilościach może naturalnie powstawać w ludzkim organizmie, a także może być dostarczany do ustroju wraz z dietą - substancję można znaleźć m.in. w mięsie, podrobach czy rybach. Błonnik jabłkowy - naturalny błonnik pokarmowy pozyskiwany z wytłoków jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie, a podczas kontaktu z płynem szybko pęcznieje. To źródło pektyn, które nie ulegają trawieniu w przewodzie pokarmowym człowieka. Proszek z młodej trawy pszenicy - proszek wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych, kiełkujących pędów roślin, które po zbiorach są m.in. pozbawiane wody i suszone. Proszek z młodej trawy pszenicy stanowi źródło chlorofilu, witamin i składników mineralnych. Proszek z młodej trawy jęczmienia - proszek z rośliny o charakterystycznej, zielonej barwie, która kolor zawdzięcza wysokiej zawartości chlorofilu. Trawy młodego jęczmienia wyróżniają się bogactwem mikroskładników i cennych substancji, a tym samym stanowią wartościowe uzupełnienie codziennej diety. Spirulina i chlorella - algi określane mianem superfoods, które stanowią cenne źródło wielu mikro- i makroelementów. Inulina - wielocukier pochodzenia roślinnego, który stanowi magazyn zapasowy. Inulina wykorzystywana jest jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii bytujących w układzie pokarmowym. Lecytyna sojowa substancja pozyskiwana z ziaren soi, która stanowi mieszankę fosfolipidów, a także glikolipidów, steroli czy kwasów tłuszczowych. Ekstrakt z czarnego bzu standaryzowany na 40% polifenoli i 5% antocyjanów - ekstrakt z rośliny z rodziny piżmaczkowatych, która wyróżnia się białymi, zebranymi w duże baldachogrona kwiatami oraz ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami. Ekstrakt z kłącza kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów - ekstrakt pozyskiwany z bulwiastego kłącza, które wyróżnia się wyrazistym smakiem i aromatem oraz żółto-pomarańczową barwą. Ekstrakt z liści zielonej herbaty standaryzowany na 50% polifenoli - ekstrakt z liści herbaty chińskiej należącej do rodzaju Camellia sinensis, które podczas produkcji poddawane są jedynie działaniu pary wodnej i suszeniu, co pozytywnie wpływa na zachowanie w strukturach rośliny cennych składników odżywczych. Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC) - ekstrakt z pestek owoców z rodziny winoroślowatych, które zawierają m.in. zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC). Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego standaryzowany na 24% ginkoflawonoglikozydów i 6% laktonów terpenowych - ekstrakt z jednej z najstarszych roślin nasiennych na świecie, któ
Sklep: spacemed.pl
Cena:
72.49
PLN
Przejdź do sklepu